Monumentenglas

Historische panden hebben een bepaalde karakteristieke uitstraling die u het liefst zo authentiek mogelijk wilt houden. Het toepassen van modern glas in dit soort panden is dan ook geen optie.

Modern glas is vrij van trekstrepen, bellen en insluitingen. Dit zijn nou net die zaken die oud glas zijn charme geven. Met monumentenglas kunt u die authentieke uitstraling behouden en toch gebruik maken van hedendaagse technologie om de energiebesparing in uw huis te vergroten.

Energiebesparing
Ten onrechte wordt gedacht dat door toepassing van modern dubbelglas, met de daarbij behorende lage u-waarde,  in monumentale gebouwen meer energie kan worden bespaard.Uit onderzoek is namelijk gebleken dat gebruik van monumentenglas ondanks de hogere U-waarde toch beter presteert.

Dit heeft te maken met het feit dat monumentale gebouwen van zichzelf al slecht geisoleerd zijn waarbij het glas altijd het koudste oppervlak in het gebouw was.

Wordt het glas vervangen door hoogwaardig dubbelglas dan voorkomt men weliswaar warmteverlies naar buiten maar doordat de vochtigheid in de lucht niet meer als condens neer kan slaan op het glas en verdampt wordt de luchtvochtigheid in het pand zelf hoger. De bewoners krijgen het hierdoor sneller koud waardoor de verwarming hoger wordt gezet om dit te compenseren; een hogere energierekening is het gevolg. Een ander gevaar is het ontstaan van schimmelvorming door de verslechterde lucht kwaliteit waardoor men sneller ziek kan worden.

Kozijnen
Bestaande kozijnen kunnen bijna altijd worden gebruikt doordat monumentenglas zeer dun is. Hiermee bespaart u op kosten voor nieuwe en/of aanpassing van bestaande kozijnen.

Afhankelijk van de tijdsperiode waaruit uw pand komt, kunnen wij u adviseren over de juiste toepassing van monumentenglas.


contact
Website build by Jochem Kuijpers Advies en Dienstverlening