Zonwerend glas

Zonwerend glas is isolatieglas voorzien van een zonwerende coating. Het zorgt voor een ideale klimaatbeheersing zowel in de zomer als in de winter. Een zonwerende coating heeft meestal twee functies namelijk een zonwerende eigenschap en een warmte-isolerende eigenschap.

In de zomer zorgt het voor een minimum doorlating aan warmte en voorkomt het dat felle zonnestralen het comfort verstoren en in de winter laat het glas de straling van de zon door en houdt de warmte vast. Zo bespaart u op de kosten voor verkoeling in de zomer en op verwarming in de winter.

De belangrijkste eisen waaraan zonwerend glas moet voldoen zijn lichttoetreding en een gereduceerde zonnewarmtetoetreding. De verhouding tussen lichttoetreding (uitgedrukt in LTA) en zonnewarmtetoetreding (uitgedrukt in ZTA), geeft de selectiviteit aan.

Van Dinther Glas en Montage biedt een ruim assortiment zonwerende beglazing bestaande uit neutraal en gekleurd glas. Met het spiegelend effect van zonwerend glas kan ook het uiterlijk van een pand of woning worden verfraaid. De zonwerende functie kan gecombineerd worden met andere functies zoals geluidwering, brandwering, zelfreiniging en decoratie.

Wilt u uw kosten voor klimaatbeheersing beter beheersen of zelfs minimaliseren? Neem voor meer informatie of advies op maat contact met ons op.


contact
Website build by Jochem Kuijpers Advies en Dienstverlening