Ventilatieroosters

Voor een gezond binnenklimaat is een goede ventilatie essentieel. Af en toe een raam openzetten is hiervoor niet voldoende. Alleen 24 uur per dag ventileren met verse lucht zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Schimmelvorming krijgt zo geen kans en geuren, vocht en schadelijke stoffen worden afgevoerd.

Van Dinther Glas en Montage levert en plaatst Duco ventilatieroosters. Deze voldoen aan alle regels van het Bouwbesluit en de huidige NEN-normgeving.

Ducoton 18  

DucoTon 18 is een ‘Ton’ ventilatierooster met ‘Soft-Line’ design buitenprofiel. De hoogte van het rooster maakt het bijzonder geschikt voor renovatieprojecten, waarbij grotere openingen gevuld moeten worden.

DucoTop 50 'ZR'  

DucoTop 50 ‘ZR’ is een zelfregelend ventilatierooster dat snel en eenvoudig achter het buitenspouwblad kan worden aangebracht, zodat het van buitenaf niet zichtbaar is. Ook is discrete plaatsing op het kozijn mogelijk met een vlak aluminium buitenprofiel. Plaatsing is mogelijk op elk type kozijn en voor kozijndieptes tot 120 mm.

DucoFit 50 'ZR'  

De nieuwe DucoFit 50 ‘ZR’ is een zelfregelend ventilatierooster dat specifiek ontwikkeld is voor ‘onzichtbare’ compacte kalfplaatsing. Het fraaie, afgeronde binnenrooster is toepasbaar in elke bouwsituatie en is bijzonder geschikt voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Het rooster is bijzonder eenvoudig en snel te plaatsen.


De DucoFit 50 ‘ZR’ wordt standaard voorzien van voorgeboorde schroefgaten. Dat vergemakkelijkt het schroeven.  De bevestiging is ‘onzichtbaar’. Voor de afdichting van de nieuwe DucoFit 50 ‘ZR’ werd een nieuwe coëxtrusie-techniek ontwikkeld. Dit maakt het gebruik van zwelband overbodig.

Het rooster en de bediening vormen één geheel. Dit maakt een nette afwerking - bv. het schilderen rond het ventilatierooster - mogelijk. Bovendien kan het rooster makkelijk gereinigd worden.

DucoTon 10 'ZR'  

DucoTon 10 ‘ZR’ is een zelfregelend* ‘Ton’ ventilatierooster met ‘Soft-Line’ design buitenprofiel. Het rooster werd in 1992 ge ntroduceerd en wordt naar volle tevredenheid in veel projecten gehanteerd. De DucoTon 10 ‘ZR’ kan optioneel uitgerust worden met een pollenfilter die de fijn stofdeeltjes filtert, met behoud van een aanzienlijke luchtdoorlaat (tot 7,5 dm3/s).

DucoKlep 15 'ZR'  

DucoKlep 15 ‘ZR’ is een zelfregelend klepventilatierooster met een geheel vlak binnenrooster. Daardoor is het bijzonder geschikt voor toepassing in het vaste deel van een schuifraam. Het rooster kan optioneel voorzien worden van een duimhendel.

DucoLine 10/17/23 ‘ZR’  

DucoLine 10/17/23 ‘ZR’ is een zelfregelend klepventilatierooster dat elke ruimte van optimale ventilatie voorziet. Het ontwerp is aan de binnenzijde compleet vernieuwd, met nu een compleet vlak binnenrooster. De keuze van de hendel bepaalt de ventilatiecapaciteit.

De DucoFlat 12 ZR  

De DucoFlat 12 ZR is een zelfregelend ventilatierooster dat speciaal ontwikkeld is voor toepassing in schuivende en vaste delen van een schuifraam of schuifdeur. Het rooster heeft een glasaftrek van slechts 80 mm.

Opmerking: DucoFlat 12 ZR is enkel van toepassing voor schuifpuien in laagbouw (t.e.m. 2de verdieping) en wordt altijd met ZR-klep uitgevoerd.

GlasMax ‘ZR’  

GlasMax ‘ZR’ is een geluiddempend ventilatierooster dat ontwikkeld werd voor plaatsing op glas, kalfplaatsing en compacte kalfplaatsing. Het susrooster is uitermate geschikt voor toepassing in situaties waar sprake is van een lichte geluidsbelasting.

DucoSmart 60  

DucoSmart 60 is een compact klepventilatierooster. Met een glasaftrek van slechts 60 mm zorgt het rooster niettemin voor een aanzienlijke luchtdoorlaat.

De RenoTop 60 ‘ZR’  

De RenoTop 60 ‘ZR’  is de beste oplossing voor wie bij renovatiewerken ventilatie wil voorzien in zijn woning. Dit zelfregelend ventilatierooster kan op een zeer eenvoudige en esthetische manier op PVC-kozijnen (met aanslagflens) voor renovatie geplaatst worden.

Het rooster bestaat uit één stuk en is voorzien van een transparante bovenzijde. Zo zijn de koppelstukken met bevestigingsgaten duidelijk zichtbaar en kan het rooster snel op het kozijn vastgemaakt worden. Op die manier wordt een goede overbrenging van de krachten tussen het kozijn en de bouwkundige constructie verzekerd.

Het buitenprofiel van het rooster werd bovendien voorzien van een aanslagflens waardoor het rooster mooi aansluit op het PVC-kozijn. Ook het afdichtingsrubber van het kozijn kan naadloos doorgetrokken worden in het rooster. Dit zorgt voor een gegarandeerde en optimale wind- en waterdichtheid.

Dit ventilatierooster is ook beschikbaar in een akoestische uitvoering.

Neemt u voor meer informatie en advies op maat contact met ons op.

 

 

 

 

 


contact
Website build by Jochem Kuijpers Advies en Dienstverlening