Kunststof beglazing

KUNSTSTOFFEN
Van Dinther Glas en Montage kan vrijwel alle soorten kunststof leveren. Bent u op zoek naar een bijzondere kunststofsoort? Neem dan contact met ons op, wij kunnen u uitvoerig informeren over de bijbehorende eigenschappen!

Op deze pagina beperken wij ons tot de meest voorkomende:
 Plexiglas (Acrylaat)
 Lexan (Polycarbonaat)
 Meerwandige Kanaalplaten

ACRYLAAT
Uitstekende lichtdoorlatendheid. De voornaamste pluspunten van Acrylaat zijn vormbaarheid en sterkte. Omdat de platen fraai ogen en circa 25 maal sterker zijn dan glas, worden ze vaak wordt gekozen voor beglazing en voor balkonafscheidingen. De Acrylaat platen zijn ook bijzonder geschikt voor o.a. balustrades en trapleuningen!

Eigenschappen Acrylaat:
 Licht van gewicht.
 Perfecte lichtdoorlaat.
 Goed te verwerken, vormbaar.
 Bij gelijke dikte, 25 × sterker dan glas.

LEXAN® POLYCARBONAAT:
Een praktisch onbreekbare kunststof van Polycarbonaat (Lexan®), die zich van andere kunststoffen onderscheidt door optische zuiverheid in combinatie met een zeer hoge slagvastheid. Lexan® platen zijn maar liefst 250 × sterker dan glas van dezelfde dikte. De combinatie van slagvastheid, weersbestendigheid en transparantie is uniek en maakt Polycarbonaat bijzonder geschikt als veiligheidsbeglazing.

Eigenschappen Lexan:
 Nagenoeg onbreekbaar.
 Licht van gewicht.
 Koud te buigen en te zetten.
 Inbraakwerend/ vertragend.
 Zelfdovend (DIN 4102: klasse B1-B2).
 Geluid-/ thermische- isolatie.

MEERWANDIGE PLATEN
Steeds vaker wordt er in de woning, het kantoor of de werkplek gekozen voor extra daglicht toetreding. Meerwandige platen, ook wel dobbelsteck of kanaalplaten genoemd, bieden hiervoor een prima oplossing. De meerwandige platen zijn in allerlei soorten verkrijgbaar; bijvoorbeeld opaal of helder, in diverse diktes of met verschillende kanalen.
Meerwandige platen zijn bijzonder duurzaam en zijn te verkrijgen met een ultraviolet bestendigheidgarantie. De kanaalplaten hebben uitstekende isolerende eigenschappen, zijn lichter in gewicht dan traditioneel glas en veilig bij eventuele breuk.
Vanwege hun kunststofkarakter kunnen de platen bij regenval geluid veroorzaken, het zgn. trommeleffect. Het geluidsvolume is afhankelijk van de samenstelling van de meerwandige plaat.

Eigenschappen kanaalplaten:
 Goede isolerende werking.
 Fraaie lichtspreiding.
 Licht van gewicht.
 Eenvoudige montage.
 Zeer sterk.


contact
Website build by Jochem Kuijpers Advies en Dienstverlening